شیائومی یکی از شرکت های تولید کننده تلویزیون می باشد. شیائومی تحت عنوان و یا برند MI وارد بازار می شود و تا به امروز مدل هایی از تلویزیون شیائومی روانه بازار شده است. تلویزیون های شیائومی سری 4A، تلویزیون های شیائومی سری 4S و 4X تلویزیون های شیائومی سری P1 و تلویزیون های کیولد شیائومی از رنج تلویزیون های این شرکت می باشند. در این نوشته ما به بررسی تلویزیون شیائومی می پردازیم.
تلویزیون شیائومی سری 4A تولید 2019
تلویزیون شیائومی سری 4A از تلویزیون های سری ابتدایی شیائومی می باشد. این سری کارایی مبنا و یا پایه داشته و متناسب با قیمتی که برای آن ها در نظر گرفته فوق العاده بودند. تلویزیون های سری 4A با پنل IPS و فرکانس تصویر 60 هرتز و کیفیت تصویر 4k و Full HD در اختیار کاربران قرار گرفتند. تلویزیون 32 اینچ این سری دارای کیفیت تصویر Full HD و اندازه های بزرگتر کیفیت تصویر 4k را دارند. تلویزیون شیائومی 4A طراحی پایه کنار می باشد و می تواند بر روی دیوار هم نصب شود. بعد از این سری تلویزیون های سری 4S وارد بازار شدند.
تلویزیون شیائومی سری 4S و 4X تولید 2020 و 2021
این سری در اندازه های 43 اینچ، 55 اینچ، 65 اینچ و 75 اینچ روانه بازار شده است. البته اندازه 75 اینچ آن تازه وارد بازار شده و موجود بودن آن بسیار کم می باشد. این سری همگام با سری 4X وارد بازار شد. تلویزیون شیائومی 4S و 4X تقریبا مشخصاتی شبیه به هم دارند و می توان در لینگ زیر مقایسه این دو تلویزیون را مطالعه کرد. تلویزیون شیائومی 4S دارای رزولوشن تصویر 4K و فرکانس تصویر 60 هرتز و صدای 20 وات می باشد. این تلویزیون بسیار پروفروش بوده و کارایی فوق العاده ای دارد. در این تلویزیون کارایی نمایش تصویر بالا بوده و تصویر بسیار روشن و شفاف نمایش داده می شود. پنل این تلویزیون از نوع IPS می باشد. این تلویزیون اندروید می باشد و کاربری آسانی دارد. در آن قابلیت های هوشمند به خوبی پیاده شده و می تواند جستجوی صوتی و ... را در اختیار کاربران قرار دهد. این تلویزیون طراحی پایه کنار بوده و دو پایه در کناره ها وزن تلویزیون را نگه می دارند. این تلویزیون دارای فریم نقره ای بوده و جذابیت خاصی به آن بخشیده است. در این سری اندازه 43 اینچ دارای ریموت کنترلی متفاوت با اندازه 55 اینچ و 65 اینچ می باشد. در زیر تصاویر از هر دو نوع ریموت کنترل را آورده ایم.
تلویزیون شیائومی سری P1 تولید 2021
تلویزیون شیائومی سری P1 در اندازه 32 اینچ، 43 اینچ، 50 اینچ و 55 اینچ تولید شده است. اندازه 32 اینچ تلویزیون P1 دارای مشخصاتی متفاوت با اندازه های بزرگتر می باشد. تلویزیون 32 اینچ P1 دارای کیفیت تصویر HD می باشد و اندازه های بزرگتر دارای کیفیت تصویر 4K می باشند.
تلویزیون 32 اینچ شیائومی P1 دارای کیفیت تصویر HD می باشد. صدای این تلویزیون 10 وات است و از اندروید 9 استفاده می کند. این تلویزیون از پردازنده 1.2 گیگاهرتزی و RAM برابر با 1.5 گیگابایتی استفاده می کند. این تلویزیون قابلیت های فوق العاده دارد و می تواند از فرمت های دالبی و DTS پشتیبانی کند.
تلویزیون 55 اینچ شیائومی P1 از پردازنده مدیا تک 9611 استفاده می کند. این پردازنده چهار هسته ای بوده و از نوع A55 می باشد. چیپ آن دارای 1.5 گیگاهرتز است و RAM آن هم 2 گیگابایت می باشد. کیفیت تصویر آن 4K بوده و رزولوشن آن 2160P می باشد. این تلویزیون از فرمت های HDR پشتیبانی می کند و می تواند فرمت های دالبی ویژن و HDR10+ نیز ارائه دهد. تلویزیون P1 شیائومی از جمله تلویزیون هایی است که می تواند همزمان از دو فرمت HDR پشتیبانی کند. کیفیت صدا در این تلویزیون 20 وات می باشد و فرمت دالبی و DTS را می تواند ارائه دهد. شیائومی در آن از قابلیت بازگشت صوتی استفاده کرده است و می تواند صدایی همه جانبه و فراگیر را بر روی ساندبار ها پخش کند. این تلویزیون قابلیت های متفاوت با تلویزیون های سری های قبل از خود دارد و در زیر موارد آن ها را ارائه می دهیم.
قیمت تلویزیون شیائومی 55 اینچ P1 مدل Xiaomi MI P1 55
پشتیبانی از HDR10+ و دلبی ویژن
فرمت های HDR به فرمت هایی گفته می شود که ساختار داده آن ها به صورت دینامیکی می باشد. در زمان نمایش فرمت های HDR بر روی تلویزیون، داده ها متناسب با هر فریم پردازش می شوند و پردازش پویا صورت می گیرد. HDR10+ و دالبی ویژن یک مشخصاتی متفاوت از تلویزیون لازم دارند. فرمت HDR10+ دارای میزان روشنایی 1000 تا 4000 نیت می باشد و از طرفی میزان روشنایی فرمت دالبی ویژن برابر با 1000 تا 4000 نیت است اما می تواند تا 10000 نیت را پشتیبانی کند. تلویزیون شیائومی P1 قطعا روشنایی کمتر داشته و با این صورت باید این فرمت ها چگونه توسط تلویزیون نمایش داده شوند. در این زمینه در تلویزیون از قابلیت ToneMapping استفاده می شود که در آن داده های با روشنایی بالا در فریم تصویر به صورتی تاریک تر شده و تا به سطح روشنایی تلویزیون می رسند. در این صورت داده ای حذف نمی شود بلکه کارایی نمایش و عمق نمایش آن ها کاهش می یابد. شیائومی در این تلویزیون از هر دو فرمت کاربردی پشتیبانی می کند و شما می توانید این فرمت های از طریق میان بر هایی مانند نتفلیکس و یوتیوب دانلود کرده و آن ها را بر روی تلویزیون تماشا کنید. از طرفی چون تلویزیون از هر دو فرمت پشتیبانی می کند نگرانی در مورد نوع فرمت نخواهید داشت.
قابلیت MEMC
معمولا زمانی که بر روی تلویزیون یک تصویر سریع نمایش داده می شود، در آن نویز و بلور ایجاد خواهد شد و دلیل آن هم سرعت بالای فریم ها به نسبت پردازش فریم ها خواهد بود. شیائومی در تلویزیون P1 از قابلیت Motion Smoothing تحت عنوان MEMC استفاده کرده است. در این ویژگی فریم هایی در میان فریم های اصلی اتخاذ می شوند و تصویر به صورتی آرام و بدون نویز و همچنین با شفافیت بالا نمایش داده می شود.
پشتیبانی از دالبی دیجیتال و DTS
دالبی دیجیتال و DTS دو نوع فرمت صوتی می باشند. دالبی دیجیتال دارای داده هایی بیشتر فشرده شده است و اما فراوانی بیشتر دارد. از آن طرف DTS دارای داده های کمتر فشرده شده است و فراوانی کمتری دارد. به هر صورت این فرمت های صوتی بسته به این چقدر فشرده شده باشند و تلویزیون آن ها را چگونه نمایش دهد، می توانند جذابیت متفاوتی را ایجاد کنند. کیفیت DTS به نسبت دالبی دیجیتال بیشتر می باشد. تلویزیون P1 از هر دو فرمت پشتیبانی می کند و می تواند صدایی همه جانبه و فراگیر را در سطح 20 وات RMS ارائه دهد.
پورت HDMI ARC
در تلویزیون شیائومی P1 از 3 پورت HDMI ورژن 2.0 استفاده شده است. یکی از پورت ها دارای قابلیت بازگشت صوتی از نوع ARC یا Audio Return Channel می باشد.این پورت می تواند پهنای باند 1 مگابایتی برای صدا را داشته باشد. در آن صدا با کارایی بالا از تلویزیون به ساندبار و یا هر اسپیکر جانبی دیگری انتقال می یابد.
اندروید 10 و اندروید 9 در تلویزیون های شیائومی سری P1
تلویزیون شیائومی P1 در اندازه 32 اینچ دارای اندروید 9.0 و در اندازه های بزرگتر دارای سیستم عامل 10.0 از اندروید می باشد. معمولا قابلیت های ورژن 10 نسبت به ورژن 9.0 بیشتر است و می تواند تفاوتی ایجاد کند. به هر صورت کارایی و جذابیت در هر دو ورژن بالا می باشد و می توان از آن ها نهایت استفاده را به عمل آورد.
جستجوی صوتی با سوئیچ میکروفون روی تلویزیون در سری P1
جستجوی صوتی یکی از قابلیت های هوشمند در تلویزیون می باشد. شما می توانید با تلویزیون دستورات صوتی را اجرا کنید. بسیاری از سوالات و خواسته ها را گوگل برای شما انجا می دهد. شما می توانید از گوگل بخواهید ساعت چند است و یا اینکه امروز آب و هوا به چه صورت است و همچنین می توانید بسیاری از دستوارت دیگر را با آن اجرا کنید. در تلویزیون شیائومی 4S سوئیچ ریموت کنترل روی ریموت کنترل قرار دارد ولی در تلویزیون P1 روی تلویزیون واقع شده است. شما دیگر برای دستوارت صوتی به ریموت کنترل نیازی ندارید.
تلویزیون شیائومی در 3 سری روانه بازار شده است و توانسته به خوبی جای خود را در بازار باز کند. آنچه مورد توجه است، رضایت کاربران است که در طول این 3 سال توسط تلویزیون های شیائومی به وجود آمده است. شیائومی یک برند نوپا بوده و چگونه جایگاهی در میان برند های دیگر دارد، موضوع مورد بحث در این نوشته می باشد. در این نوشته ما تلویزیون شیائومی را با دیگر برند های تلویزیونی مقایسه می کنیم.
مقایسه تلویزیون شیائومی با تلویزیون ال جی
شیائومی در تلویزیون های خود از پنل IPS استفاده می کند ئ آن را از تولید کننده ال جی تامین می کند. یعنی پنل در تلویزیون شیائومی همان پنل IPS در تلویزیون های ال جی می باشد. البته ال جی هم از پنل IPS و هم از پنل VA استفاده می کند. تلویزیون های نانوسل ال جی به استثنای تلویزیون های 50 اینچ و یا 60 اینچ دارای پنل IPS می باشند. تلویزیون های اولد ال جی هم که پنل WRGB را استفاده می کنند و گرایشی به سمت IPS دارند. در زمینه نوع پنل شیائومی و ال جی به مانند هم بوده و تفاوتی بین آن ها نیست.
شباهت شیائومی و ال جی در نوع پنل (IPS پنل مورد استفاده در تلویزیون های هر دو برند)
عمق نمایش رنگ در تلویزیون های شیائومی برابر با 8 بیت است و و به همین ترتیب در تلویزیون های ال جی هم عمق نمایش داده همان 8 بیت است. البته عمق نمایش داده در تلویزیون های اولد ال جی برابر با 10 بیت است و در مدل های بالارده تر ممکن است میزان عمق نمایش داده برابر با 12 بیت هم باشد. در تلویزیون شیائومی و ال جی از FRC هم استفاده می شود تا رنگ ها در دامنه ای گسترده تر نمایش داده شوند. عمق نمایش داده 8 بیت می توان 16.7 میلیون رنگ، عمق نمایش داده 10 بیت می تواند 1.07 بیلیون رنگ و عمق نمایش داده 12 بیت می تواند 68.7 بیلیون رنگ را نمایش دهد. هر چه عمق پردازش پنل بیشتر باشد رنگ ها بیشتر نمایش داده شده و تصویر به حالتی واقعی نزدیکتر می باشد. در زمینه عمق نمایش داده و نمایش رنگ ال جی و شیائومی تفاوتی را با هم ندارند.
کیفیت تصویر و رزولوشن در تلویزیون شیائومی 4K و HD می باشد. تلویزیون 32 اینچ شیائومی دارای کیفیت تصویر HD بوده و بالاتر از اندازه 32 اینچ کیفیت تصویر 4k می باشد. در تلویزیون های ال جی هم بدین صورت می باشد. رزولونش صفحه نمایش امری ثابت است و تفاوتی بین آن ها نیست. ال جی بیشتر از نور پردازی Direct برای تلویزیون های خود استفاده می کند که شیائومی هم همین روش را در پیش گرفته است. میزان روشنایی تصویر در تلویزیون های شیائومی به مانند روشنایی در تلویزیون های بالارده ال جی و یا تلویزیون های نانوسل میان رده می باشد. هر دو برند یعنی شیائومی و ال جی از قابلیت ارتقای کیفیت تصویر برخوردار بوده و می توانند به گونه ای نویز و بلور را از تصویر حذف کنند. هم شیائومی و هم ال جی می توانند تصاویر غیر 4K را با قابلیت بالایی نمایش دهند. فرکانس تصویر در تلویزیون های شیائومی استاندارد بوده و برابر با 60 هرتز است اما بعضی از تلویزیون های ال جی فرکانس 50 هرتز را نیز دارند. البته تلویزیون با فرکانس بیشتر نیز وجود دارد برای نمونه تلویزیون شیائومی کیولد Q1 دارای نرخ نوسازی 120 هرتز است و ال جی هم در بعضی از تلویزیون های خود از فرکانس 100 هرتز و یا 120 هرتز برخوردار است.
توان صوتی در تلویزیون شیائومی ممکن است با اندازه پنل متفاوت باشد و در مورد ال جی نیز همین روال برقرار است. در هر دو برند معمولا تلویزیون 32 اینچ توان صوتی RMS برابر با 10 وات است اما در اندازه های بزرگتر توان صوتی برابر با 20 وات است. هر دو از اسپیکر های با قابلیت انتشار صدای Down Firing استفاده می کنند و این یعنی اسپیکر ها در پایین پنل قرار گرفته اند. هم شیائومی و هم ال جی از ویژگی و فرمت های صوتی دالبی دیجیتال و DTS پشتیبانی می کنند و ویژگی Ultra Surround را پیاده می کنند. ال جی رد بعضی از تلویزیون های خود صدای با توان بیشتر دارد. برای نمونه ال جی در تلویزیون های نانوسل بالارده و یا تلویزیون های اولد خود توان صوتی 40 وات تا 60 وات را نیز استفاده کرده است. برای اینکه صدا با کیفیت بالا بر روی ساندبار ها انتقال پیدا کند از ARC در پورت HDMI استفاده شده است. در زمینه صدا اگر تلویزیون با تلویزیون را مقایسه کنیم می بینیم که دقیقا یک کارایی را ارائه می دهند.
تلویزیون شیائومی یک تلویزیون اندرویدی است و ال جی هم از WebOS به عنوان سیستم عامل استفاده می کند. اندروید می تواند برنامه های زیادی را داشته باشد و چون امروزه همه دیگر با این سیستم عامل آشنایی دارند و از گوشی های تلفن همراه اندروید برخوردار هستند، معمولا تلویزیون اندرویدی بیشتر ترجیح داده می شود اما WebOS هم سریع است و هم کاربری آسانی دارد و از کاربران آیفون و اندروید نیز پشتیبانی می کند.
تلویزیو شیائومی طراحی پایه کنار دارد و می تواند بر روی دیوار هم نصب شود. ال جی هم تلویزیون پایه کنار دارد و هم تلویزیون های با طراحی پایه وسط تولید کرده است. میزان ضخامت و یا حاشیه پنل در تلویزیون های شیائومی بسیار کم می باشد ولی ال جی تلویزیون هایی با ضخامت زیاد و کم دارد. حالا ال جی یا شیائومی، این سوال در قسمت جمع بندی جواب داده می شود.
مقایسه تلویزیون شیائومی با تلویزیون سامسونگ
تفاوت زیادی بین تلویزیون سامسونگ و شیائومی وجود دارد. شیائومی از پنل IPS استفاده کرده و سامسونگ هم در همه تلویزیون های خود از پنل VA استفاده می کند. البته سامسونگ در تلویزیون کیولد Q80A از پنل ADS استفاده کرده است و اولین تلویزیون سامسونگ با پنل ADS می باشد. ADS یکی از مشتقات پنل IPS می باشد. تفاوت در پنل IPS و VA منشاء بین تلویزیون های سامسونگ و شیائومی می باشد. تلویزیون شیائومی با پنل IPS زاویه دید بالا، زمان پاسخگویی کم و کارایی بالا برای نمایش تصویر سریع و یا استفاده به عنوان مانیتور دارد. تلویزیون سامسونگ با پنل VA از کنتراست بالا و کیفیت تصویر بالا از روبه رو و زاویه دید کم برخوردار می باشد. سامسونگ در بیشتر تلویزیون های خود از نورپردزای Edge استفاده می کند اما همانطور که در بالا اشاراه کردیم، نورپردازی در تلویزیون های شیائومی از نوع مستقیم می باشد. توان صوتی با مدل تلویزیون متغیر است و اما قابلیت ها به مانند هم می باشند. تلویزیون شیائومی می تواند با تلویزیون های سامسونگ کریستال میان رده می تواند رقابت کند و یا مقایسه شود. تلویزیون های کریستالی سامسونگ مانند تلویزیون TU7000 ، تلویزیون سامسونگ TU8000 و همچنین تلویزیون سامسونگ TU7100 که تولید 2020 می باشند می توانند با تلویزیون های شیائومی در یک رده در نظر گرفته شوند. البته تلویزیون های سامسونگ 2021 کریستال 4K مانند تلویزیون AU8000 ، تلویزیون AU7000 و تلویزیون AU7100 هم رقیبی برای تلویزیون شیائومی به حساب می آیند.
مقایسه تلویزیون شیائومی با تلویزیون هایسنس
هایسنس و شیائومی دوشرکت چینی هستند که هر دو قصد دارند در زمینه تولید تلویزیون فعالیت گسترده ای داشته باشند. هایسنس تا به امروز از تلویزیون های LED، تلویزیون های لیزری، تلویزیون های یولد کوانتومی و تلویزیون های دول سل (Dual Cell) خود رونمایی کرده است و شیائومی هم تلویزیون های LED و تلویزیون های کیولد خود را وارد بازار کرده است. آنچه در مورد تلویزیون هایسنس باید ارائه داد، روشنایی بالا و شفافیت تصویر فوق العاده مخصوصا در مدل های بالارده می باشد. باید بگویی که هایسنس در سال 2021 از اندروید به عنوان سیستم عامل استفاده می کند. ما باید برند هایسنس و شیائومی را مدل با مدل مقایسه کنیم اما قطعا کیفیت و کارایی تلویزیون هایسنس بیشتر می باشد.
سخن آخر
تلویزیون شیائومی 4S و یا P1 با تلویزیون ال جی UP7550، تلویزیون ال جی UP8150، تلویزیون ال جی UN8060 می تواند هم رده باشد. مدل های سامسونگ مانند تلویزیون سامسونگTU8000، تلویزیون TU7000 و تلویزیون TU7100 می توانند با تلویزیون های شیائومی 4S و P1 قابل مقایسه باشند. تلویزیون های هایسنس مانند مدل A7120 و A7200 با تلویزیون های سری 4S و P1 از شرکت شیائومی می تواند همرده باشند.
شیائومی برندی نوپا است اما تلویزیون های فوق العاده را روانه بازار کرده است.این شرکت تلویزیون های خود را با قیمتی مقرون به صرفه وارد بازار می کند و هدف آن ایجاد محبوبیت و مشهور شدن می باشد. البته نباید انتظار داشته باشیم که این شرکت تلویزیون های خود را در سال های آینده با این رنج و اختلاف قیمت با برند های دیگر وارد بازار کند و شما باید هزینه ای بیشتر برای خرید تلویزیون شیائومی در نظر بگیرید.